INI DOA KHAS UNTUK PASANGAN YANG SEDANG BERTUNANG

πƒπŽπ€ 𝐏𝐄𝐑𝐓𝐔𝐍𝐀𝐍𝐆𝐀𝐍

Ya Allah, sumber segala barakah, curahkanlah berkat-Mu atas ikatan pertunangan ini, dan bimbinglah kedua saudara kami ini dalam masa pertunangannya. Semoga mereka mencari kehendakMu dengan hati yang ikhlas dan memperoleh kebaikanMu yang berlimpah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, sumber segala cinta kasih, karena ehsan-Mu. Kini mereka memohon rahmatMu memasuki fasa pertunangan dan mempersiapkan diri untuk gerbang Perkahwinan. Kami mohon, kuatkanlah mereka dengan berkat-Mu yang melimpah. Semoga dalam masa pertunangan suci ini, mereka kian hari kian saling menghargai, dan saling mengasihi dengan kasih sejatimu Ya Allah.

Kami memuji Engkau ya Allah, kerana dengan pengharapan yang lembut dan mendalam, Engkau menggerakkan hati dan merancangkan pertunangan antara ( .. dengan .. )

Kami mohon, perkuatkanlah hati mereka, agar mereka menjalani masa pertunangan ini dengan bertumpu pada iman, sehingga dengan aman sentosa akhirnya sampai pada gerbang perkahwinan.

Ya Allah, Jadikan bagi mereka jodoh yang serasi, saling mengasihi saling menyayangi dalam rahmat dan kasih sayangMu.

Jauhkanlah mereka daripada kemaksiatan, kebencian, kemarahan, kecurigaan dari hati masing masing.

Jadikan mereka dalam naungan rahmat dan kasih sayangMu, Lindungilah hubungan mereka dari campur tangan dan gangguan kejahatan syaitan, jin dan manusia yang menimbulkan perpecahan, kemarahan dan kebencian diantara sesama mereka.

Ya Allah limpahkanlah rezki yang halal lagi banyak kepada kami, sehingga kami dapat menolong agamamu ya Allah, jaukanlah kami daripada kefakiran dan malapetaka.

Perkenankanlah permohonan kami ini ya Allah , Engkaulah sebaik baik yang memperkenankan doa.

KlikΒ MyWeddingPlannerΒ untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

Apa-apapun jodoh,ajal dan maut kita serahkan pada Allah S.W.T.Β  Yang penting untuk jaga hubungan semasa pertunangan ini perlulah sabar dan bertolak ansur. Jangan cepat mengalah ye.

Categories :

Tags:

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miezipro

At our photography studio, we believe that every picture tells a story, and we are committed to helping you tell your unique story through our art. We also make sure that the presented works are the best and perfect.