7 TIPS MEMILIH CERMIN MATA YANG SESUAI DENGAN WAJAH ANDA

Ramai orang yang ingin memiliki cermin mata yang sesuai dengan bentuk muka. Ni antara tips-tips untuk memilih cermin mata yang sesuai dengan muka anda.Selain itu, ia dapat menyerlahkan wajah anda dan nampak lebih yakin dari sebelum ni.

#1 Orang yang taraf kerja profesional

Sekiranya anda kerja taraf profesional elakkan daripada ambik jenis ‘sporty’. Selain itu, elakkan ambil warna yang terlalu terang.Untuk menyerlahkan bagi kerja profesional warna perak,kelabu dan warna kearah gelap atau campuran warna yang gelap adalah yang terbaik di jadikan pilihan.

 

#2 Bentuk  cermin mata yang ideal:Mata hitam di posisi tengah kanta berpower

Apabila anda mencuba bingkai cermin mata,cuba anda tutup sebelah mata dengan tapak tangan dan lihat di cermin yang disediakan.Sekiranya mata hitam anda menghampiri tengah cermin,maksudnya ia sesuai dan ideal dengan anda.

#3 Bingkai besar,tapi elakan terlalu besar bagi power lebih dari -300

Power yang bermula dengan ‘-‘ diategorikan Rabun dibetulkan dengan cermin jenis cekung. Cermin jenis ni,Nampak lebih tebal di sisi daripada bahagian tengah. Bila saiz frame lebih besar jadi ia akan jadi lebih tebal dan berat cermin yang yang ada pakai. Selain itu, cermin dari jenis Nikon ia memliliki teknologi iaitu ‘double aspheric’ dan ‘high index’ untuk Nampak lebih nipis.

#4 Empat poin sentuhan bngkai ke wajah kita perlu diambil kira

Iaitu di belakang telinga,di sisi ‘side burn’,pangkal hidung dan terdapat geseran antara bulu mata dengan kanta ‘dummy’ bingkai yang anda cuba.Sekiranya saiznya sesuai,bingkai itu boleh di adjust supaya 4 poin ini selesa bersentuh dengan muka anda.

#5 Wajah berminyak,ambil bingkai dari jenis ‘kaki pelapik hidung’

Kebanyakan bingkai plastic tidak mempunyai ‘kaki pelapik’.Dan ia menyebabkan bingkai anda asyik ‘melorot’ sampai ke hujung hidung asyik-asyik nak tolak balik..Kalau dah belibagi muka yang berminyak boleh guna ‘ear hook’ untuk grip frame supaya bingkai tu kekal di wajah anda.

#6 Ambil tahu saiz bingkai ideal kita

Dalam banyak-banyak koleksi cermin mata anda,pasti ada yang anda berminat dan sesuai dengan anda.Anda juga perlu Terdapat juga saiz-saiz bingkai yang paling lebar 50.

#7 Cermin dari siri ‘hidrofobik’ yang berkualiti,kurangkan cermin cepat kotor

Kadang-kadang anda sendiri pun malas asyik nak lap cermin mata. Tersentuh sikit je dah kotor berminyak dan sebagainya. Penat nak sental lama-lama dah macam cuci baju. Itu adalah tanda-tanda tahap hidrofobik yang lemah. Senang melekat kotoran pada cermin.

Ini adalah sebahagian daripada kami. Selamat mencuba.

 

 

Categories :

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miezipro

At our photography studio, we believe that every picture tells a story, and we are committed to helping you tell your unique story through our art. We also make sure that the presented works are the best and perfect.