5 TIPS MENYIMPAN DUIT UNTUK BERKAHWIN

Sumber : Google

Bagi mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan ketahui beberapa tips yang penting untuk memastikan perkahwinan yang berjalan lancar.

Sumber : Google

Zaman sekarang yang berdarah muda ingin mencuba segala.Orang tua-tua berkata,tak menyempat.Pada usia muda,kita suka buat sesuatu perkara tergesa-gesa tanpa berfikir.Ada positif dan negatif disebalik tindakan anda itu.Bagus yang mempunyai sifat ingin tahu dan ingin mencuba pelbagai perkara.

Sumber : Google

Tdak di nafikan selepas berkahwin allah janjikan rezeki berkahwin.Tapi kita juga perlulah merancang dengan betul.

#1 Mula Lebih Awal

Kepada pasangan di luar sana yang sudah bertemu jodoh,dinasihatkan catat cara perbelanjaan anda setiap bulan.Sediakan satu buku nota untuk anda senaraikan apa keperluan perbelanjaan penting setiap bulan.

Sumber : Google

#2 Perempuan Juga Perlu Bertanggungjawab

Bila cakap saja mengenai simpan duit untuk kahwin,ramai yang menungding jari ke arah si lelaki.Wahai kaum hawa,anda juga yang akan berkahwin dengan jejaki itu.Kehidupanselepas kahwin akan berkahwin akan bermula dengan anda berdua.

#3 kerja ‘part-time’

Untuk mereka yang ada masa lebih,boleh lah mula membuat bisnes kecil-kecilan.sekurang-kurangnyaada juga duit lebih untuk ditambah ke dalam tabuang simpanan kahwin.

BONUS!! Klik MyWeddingPlanner untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

#4 Ikut Kemampuan

Sesebuah majlis perkahwinan itu dinilai bukan dari gahnya lokasinya,atau bertapa mahal kos pelaminnya,malah bukan juga dari bertapa mahalnya mas kahwin.

#5 Tahan Nafsu

Siapa yang tak excited bila berjalan-jalan di mall dan lihat perkataan sale besar-besar warna merah.Ada je alasan yang diberi untuk pergi membeli-belah.

Selamat mencuba…..

Categories :

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miezipro

At our photography studio, we believe that every picture tells a story, and we are committed to helping you tell your unique story through our art. We also make sure that the presented works are the best and perfect.