3 JENIS CINCIN PENGANTIN PERLU TAHU. DARI MERISIK HINGGA KAHWIN

Mesti pening nak cari cincin yang macam manakan. Kadang tu sampai cincin kahwin buat hantaran untuk cincin merisik.  Alamak ! 

Jom, Miezipro nak share sikit tips untuk korang pilih cincin dengan betul.

 

1.CINCIN MERISIK

Ia nya lebih dikenali sebagai cincin rotan. Cincin rotan sesuai untuk merisik. Selalu cincin ini tidak mempunyai batu dan designnya simple sahaja jadi harga nya tidaklah terlalu mahal dalam Rm 100 ke atas.

 

2.CINCIN TUNANG

Cincin ini dikenali sebagia eternity ring. Biasanya cincin ini mempunyai batu yang tersusun sejajar. Si tunang boleh pilih samada ingin kan emas putih atau emas kuning. Harganya dalam RM 500 – RM 1.5K mengikut jenis emas atau berat diamond.

 

BONUS!! Klik MyWeddingPlanner untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

 

Cincin nikah/kahwin biasanya kenalah lebih cantik dan gorgeous kan? Cincin ini dikenali sebagai Solitaire Ring. Harganya dalam lingkungan RM 500 – 1K keatas bergantung kepada bilangan diamond, berat emas dan design nya juga.

 

So, untuk bakal pengantin bolehlah cari cincin dah kalau dah nak melamar si dia. Tapi jangan lah terlalu boros ye. Belilah yang berpatutan yang kena dengan kewangan anda.

 

SPECIAL UNTUK BAKAL BERKAHWIN, korang kena dapatkan E-book percuma ni kalau nak kan wedding korang lebih teratur dan tersusun ye! Klik Sekarang taw !

BONUS!! Klik MyWeddingPlanner untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

Categories :

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miezipro

At our photography studio, we believe that every picture tells a story, and we are committed to helping you tell your unique story through our art. We also make sure that the presented works are the best and perfect.