10 TANDA YANG DIA BUKAN JODOH ANDA DALAM ISLAM

Move on lah walaupun masih mencintainya. Bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor. Masih ada yang menunggu tapi bukan masanya. Korang je yang beriya suka dekat dia, padalah dia hanya nak mainkan perasaan korang je tau. So jom tngok perkara-perkara yang korang boleh kesan Si dia dah tak suka dekat korang.  Berikut ada 10 tanda yang bukan jodoh korang dalam islam: 

 

1# Tidak perkenalkan anda dengan keluarga dan sahabat

Sekiranya si dia jujur dan ikhlas dengan anda dia akan mengajak anda berjumpa dengan keluarganya.Si dia tidak  akan bermain-main dan mahu ke tahap yang lebih serius.

 

2# Kurang berkomunikasi

Komunikasi ialah perkara penting dalam sebuah hubungan sekiranya tiada komunikasi antara satu sama lain lebih baik di lepaskan sebelum  ke peringkat lebih serius.

 

3# Meletak syarat yang mustahil untuk and penuhi

Pasangan ialah yang menerima kekurangan dan kelebihan satu sama lain. lebih-lebih lagi pasangan yang ada komitmen untuk melangkah ke peringkat lebih serius. Sekiranya si dia meletakkan syarat. Maka dia bukan lah jodoh yang terbaik untuk anda.

 

4# Tiada rasa percaya

Kepercayaan ada perkara penting di setiap hubungan. sekiranya tiada kepercayaan bagaimana hubungan itu nak kekal. Maka dalam hati kedua-dua pasangan perlulah ada kepercayaan antara satu sama lain.

 

5# Tidak ada komitmen untuk masa depan

Banyak pasangan yang memiliki komitmen kuat namun,pada akhirnya tidak berjodoh.Bagaimana pula yang tiada komitmen apakah layak di panggil jodoh.

 

6# Jodoh tidak disukai keluarga

Jika keluarga anda tidak menyukai pasangan anda,maka fikirkan kembali apa pasangan anda telah melakukan,adakah dia pasangan terbaik untuk anda.

 

7# Tidak ada sikap terbuka dan banyak rahsia yang disembunyikan

Sekiranya pasangan anda terlalu berahsia dengan anda  maka dia buakn lah jodoh yang terbaik untuk anda di masa hadapan.

 

8# Tidak boleh menerima masa lalu anda

Jodoh anda adalah yang boleh menerima kisah lalu anda dan panagan anda akan bimbing anda kejalan yang lebih baik dari yang lalu.

 

9# Kasar dan terlalu mengawal

Sekiranya dalam perhubungan jika ada pasangan yang bersikap kasar dan suka mengawal maka dia bukan lah jodoh yang terbaik untuk anda di masa akan datang.

 

10# Selalu membohongi anda pasangan

Kebohongan adalah satu kesalahan yang sangat besar  dalam perhubungan. Berbohong merupakan perkara yang tidak sihat dalam satu perhubungan.Maka sudah pasti pasangan anda tidak lalyak disebut sebagai jodoh.

 

 

 

 

Categories :

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Miezipro

At our photography studio, we believe that every picture tells a story, and we are committed to helping you tell your unique story through our art. We also make sure that the presented works are the best and perfect.